maanantai 9. kesäkuuta 2014

Retkelle

Kesä on liian lyhyt Helsingissä lusimiseen. Siksi:


Hätäpäissäni räpsäisin kännykuvan puolalaisen pikkufirman räätälöimästä turpeasta satulalaukusta. Siellä on tällä hetkellä makuupussi ja varavaatteet viikon maastopyörävaellukselle.

Teltta tulee saman firman tankolaukkuun ja loput kamat reppuun.

Tavoitteena on etsiä sekä vaeltamisen että maastopyöräilemisen iloa Lapista. Yksin. Mitä vittua minä kuvittelen.

Joka tapauksessa ajan retkeilyreittiä Sevettijärveltä Pulmankiin ja sieltä Nurogamiin kauppaan. Sitten tietä 10 km länteen ja siitä mönkijäuraa etelään kohti legendaarista Pulmanki - Mieraslompolo -uraa. Sitä jatkan länteen mutten Mieraslompoloon asti vaan käännyn pohjoiseen kohti Utsjokea. Kauppakäynnin jälkeen Paistuntureille: Kuohppilasjärvelle, tunkkausta Erttetvarrin yli Linkinjängälle ja uraa Dalvadaksen tienoille ja tiesiirtymä Karigasniemelle taas kauppaan.

Sitten jos vielä huvittaa, ajan Muotkatunturien yli vanhan postipolun.

Luulisi ilon löytyvän. Etenkin koska aikataulu on vapaa ja avoin. Jos ei ilo löydy niin olen ainakin yrittänyt, ja voin heittää maastopyörän nurkkaan, myydä vaellusvarusteet ja keskittyä kesänviettoon inhimillisemmin metodein.

Juhannuksen jälkeen palaan asiaan.

(Mitä eiliseen kisaan tulee, niin kroppa jäi kierroksille: hikoilin, kääntyilin ja valvoin koko yön ja kroppaa särki. Sitä se teettää kun saa paljon irti. Ei ole hyväksi ihmiselle urheilu.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti