tiistai 29. huhtikuuta 2014

Älä osta wattimittaria

New Yorkin polkupyöräsnobi tarjosi markkinoille uutta wattimittaria. Se oli tarra joka liimattiin stemmiin. Siinä luki You suck.

You suck on kaikki mitä amatööripyöräilijän tarvitsee wateista tietää. Wattimittari on (kuulemma!) loistava harjoitusväline, mutta amatööripyöräilijällä ei ole sen käyttämiseen osaamista, aikaa tai halua. On karua puuhaa lähteä watteja nostamaan. Suosittelen mieluummin itsensä kusettamista keskinopeutta seuraamalla.

Vaikka amatööripyöräilijä luulisi, että osaa ja viitsii ja pystyy treenaamaan wattimittarilla, sitä ei silti kannata ostaa.

Mittari maksaa 1500. Sitä varten pitää käydä neljä viikkoa töissä. Jos töissä käymisen sijaan ajaa neljä viikkoa polkupyörää, kehittyy enemmän kuin käymällä töissä ja murehtimalla iltaisin, ettei ole aikaa ajaa harjoituksia, joiden watit tietää täsmälleen: You suck.

Tämä laskelma pätee mihin tahansa pyöräilyvälineeseen, mutta erityisen julmasti se pätee välineeseen, jonka tarkoitus on suorituksen harjoittelu eikä suoritus.

Mutta kun! Wattimittarilla voi tehdä testejä! Seurata kuntonsa kehitystä! Suuret linjat!

Paskan vitut. Testin voi ajaa Kisiksen wattipyörällä. Wattimittarin hinnalla siellä voi käydä kerran kuussa kahdenkymmenen viiden vuoden ajan. Siinä ajassa oppii tärkeimmän: You suck.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti