sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Miksi tänään en ajanut fiksillä yksin


10 m/s.

Kevättuuli puhaltaa jalkoihin keveyden. Kun ajaa isoa tietä itään, tuntee ajavansa kovaa. Tai jopa tietää ajavansa kovaa, se on ihan oikea tunne. Myötätuulen hienoutta ei vähennä, että se loppuu.

Tuuli puhaltaa pyöräilijän johonkin Uuden Porvoontien risteykseen, josta tekee mieli kääntyä pikkutielle ja ajaa kauas. Mieli on täynnä reittisuunnitelmia. Kunnes avautuu pelto ja todellisuus.

Sivutuuli vielä menee yksinään. Vastatuuli ei.

Siksi en tuulipäivinä aja fiksillä. Tänäänkin jätin sen roikkumaan stolmeniin odottamaan ensimmäistä lenkkiään. Fiksillä myötätuulessa kierrokset loppuvat jaloista, vastatuulessa joutuu jyhkimään. Fiksillä ajamisessa on kyse siitä, että kadenssi on aina väärä, mutta sen ei ole hauska olla samaan suuntaan väärä pitkään.

Tänään satuin ajamaan kiinni myös puolitutun maantieporukan. Se kinnasi krossareilla mutta liityin seuraan tuulen takia. Ja seuran takia. Risteyksien ja peltojen tuuliyllätykset kestää porukalla paremmin.

Ei se joukkio häävisti laitatuulta ajanut. Yksi jos toinen tuhlasi voimiaan kun ei löytänyt sivutuulipeesiä vaan roikkui suoraan takana. Mutta vastatuulessa oli mukava tietää, että keulasta voi halutessaan pudottautua tuulenpiiloon.

Juteltiin niitä näitä. Minulle opastettiin pari uutta tietä tai paremminkin puikkausta. Käytiin kahvilla. Tärkeintä oli varmaan, että flunssan jälkeen rasitus pysyi paremmin aisoissa kuin jos olisin ajanut omaa rajoitintani vasten.

Harjoituspäiväkirja:
PK, 4:15, avg 133, max 182 Kuninkaanmäkeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti