torstai 27. helmikuuta 2014

SAB



Edellinen maantiepyöräni Peugeot Teamline 2000 on upeaa Columbus Geniusta, mutta se osoittautui keulastaan kieroutuneeksi vaikka kuinka korjausväänneltiin. Uutta keulaa miettiessä siirsin palikat melko sellaisenaan tähän SAB-runkoon, jonka ostin pari vuotta sitten varalle.

SAB on tai oli italialainen pikkufirma, jonka konkurssipesän ja varaston brittibrändi Planet X osti. Varastosta löytyi aimo kasa hiposteluteräksisiä runkoja, osa tarroilla, osa ilman. Tämä nimenomainen, bränditön mutta Dedacciain tarroittama runko on Dedacciain parasta, tuplaohennettua, lämpökäsiteltyä hipoterästä. Ohennukset .8/.5/.8. mm. Lujuusarvot 1400 N/mm2, 203 ksi. Lujempi ja paremmin väsymistä kestävä kuin Reynolds 853 ja Columbus Life/Spirit, joten ajattelin että normikoon putkikin riittää.

Teräs ansaitsisi tyylikkään kasauksen, mutta mennään budjetti ja ajohommat edellä. Runkokin maksoi vain kolmisensataa. Tiedän että ahead-adapteri sekä ylikoon stemmi ja stonga näyttävät tässä rungossa tyhmiltä, mutta quillit ei kerta kaikkiaan ole mun juttu.

Runko: SAB, 57 x 57, Dedacciai Zero 18 MCDV6 H.T. Micro Alloyed
Vaihtajat, jarrut, kammet, pakka: Campagnolo Veloce (2 x 10, 50-34, 12-25)
Kahvat: Campagnolo Centaur
Keskiö: Campagnolo Record
Kiekot: Mavic Aksium Race
Ketju: KMC X10SL
Kumit: Schwalbe Stelvio
Ohjaustanko: Planet X Strada Compact Lite
Tankonauha: Planet X Microfibre
Stemmi: Raceface Deus XC
Satula: SDG TiFly
Satulatolppa: Planet X Superlight Team 3D
Polkimet: Look Keo 2 Max Carbon

Tykkään näistä 80-luvun metallinhohtoisista häiveväreistä.
Tältä se näytti Planet-X:n myyntilipaston edessä.

1 kommentti:

  1. en ole varma, mutta on mahdollista että häivevärien ansiosta haarukan kruunu näyttää ihan mukiinmenevältä vaikka on tuollainen... mikä sen nimi on, unicrown?

    VastaaPoista