torstai 27. helmikuuta 2014

SABEdellinen maantiepyöräni Peugeot Teamline 2000 on upeaa Columbus Geniusta, mutta se osoittautui keulastaan kieroutuneeksi vaikka kuinka korjausväänneltiin. Uutta keulaa miettiessä siirsin palikat melko sellaisenaan tähän SAB-runkoon, jonka ostin pari vuotta sitten varalle.

SAB on tai oli italialainen pikkufirma, jonka konkurssipesän ja varaston brittibrändi Planet X osti. Varastosta löytyi aimo kasa hiposteluteräksisiä runkoja, osa tarroilla, osa ilman. Tämä nimenomainen, bränditön mutta Dedacciain tarroittama runko on Dedacciain parasta, tuplaohennettua, lämpökäsiteltyä hipoterästä. Ohennukset .8/.5/.8. mm. Lujuusarvot 1400 N/mm2, 203 ksi. Lujempi ja paremmin väsymistä kestävä kuin Reynolds 853 ja Columbus Life/Spirit, joten ajattelin että normikoon putkikin riittää.

Teräs ansaitsisi tyylikkään kasauksen, mutta mennään budjetti ja ajohommat edellä. Runkokin maksoi vain kolmisensataa. Tiedän että ahead-adapteri sekä ylikoon stemmi ja stonga näyttävät tässä rungossa tyhmiltä, mutta quillit ei kerta kaikkiaan ole mun juttu.

Runko: SAB, 57 x 57, Dedacciai Zero 18 MCDV6 H.T. Micro Alloyed
Vaihtajat, jarrut, kammet, pakka: Campagnolo Veloce (2 x 10, 50-34, 12-25)
Kahvat: Campagnolo Centaur
Keskiö: Campagnolo Record
Kiekot: Mavic Aksium Race
Ketju: KMC X10SL
Kumit: Schwalbe Stelvio
Ohjaustanko: Planet X Strada Compact Lite
Tankonauha: Planet X Microfibre
Stemmi: Raceface Deus XC
Satula: SDG TiFly
Satulatolppa: Planet X Superlight Team 3D
Polkimet: Look Keo 2 Max Carbon

Tykkään näistä 80-luvun metallinhohtoisista häiveväreistä.
Tältä se näytti Planet-X:n myyntilipaston edessä.

1 kommentti:

  1. en ole varma, mutta on mahdollista että häivevärien ansiosta haarukan kruunu näyttää ihan mukiinmenevältä vaikka on tuollainen... mikä sen nimi on, unicrown?

    VastaaPoista