keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Litkut - hei oikeesti

"Tubelessina litku tukkii reiät." Paitsi ettei tuki. Joka moista väittää, kusettaa itseään tai asiakkaita.

Tubelessina litku tukkii silloin tällöin pienet reiät, kunhan ne eivät ole kyljissä. Tässä on kaksi ongelmaa: silloin tällöin ja kyljissä.

Silloin tällöin tarkoittaa, ettei voi tietää, tukkiiko. Litku voi olla kuivunut. Reikä voi olla kohdassa joka venyy ja paukkuu ajaessa eikä siksi tukkeudu. Pelkkä renkaan pumppaaminen on nopeampaa kuin sisurin laitto, mutta pelkkä renkaan pumppaaminen kaksi kertaa turhaan ja sisurin laitto sitten on hitaampaa kuin sisurin laitto heti.

Silloin tällöin tubeless on perseestä.

Kylkiin taas ei litku pääse, ellei erikseen kallistele kiekkoa. Sittenkin kylkiviillot ovat yleensä niin isoja, että litku sotkee housut. Sekin on perseestä ja sitä paitsi näyttää kuin olisi runkannut huolimattomasti.

Niinpä tubeless-kuski noin kahdessa vuodessa oppii ajamaan kylkisuojatuilla kumeilla. Ne painavat enemmän kuin normikumi kisasisurin kanssa.

Näistä tosiseikoista huolimatta ajan tubelessina. Tietenkin. Pito, rullaus, mukavuus, kestävyys. Ei kysyttävää, mutta älkää puhuko höpöjä litkusta.

Sitä paitsi tänään litku tukki pienen reiän, joka ei ollut kyljessä.

1 kommentti:

  1. Itsellä meni 29täpärissä ainakin viis keveimmän mallin 2.25" Rocket Ronia rikki tänä kesänä niin ettei litkusta ei ollut enää paikkaamaan. Siis kyljistä tai sit nii iso vekki että litku ei pystyny paikkaamaan. Mut kisois ei yhtään rengasrikkoa.

    VastaaPoista